اتهام انتسابی چیست

اتهام انتسابی

منظور از اتهام انتسابی، انجام عمل مجرمانه یا گفتار مجرمانه است که به یک شخص نسبت داده می شود. قبل از اثبات جرم، افراد صرفا یک متهم هستند و به آنها مجرم گفته نمی شود. متهم از حقوقی مانند تفهیم اتهام، عدم اقرار اجباری و داشتن وکیل برای دفاع از خود برخوردار است. کمک گرفتن از بهترین وکیل مشهد یا سایر شهرها روند پیگیری پرونده و رفع اتهام را راحت تر و سریع تر خواهد کرد.

دفاع از اتهام انتسابی به چه معناست؟

دفاع از اتهام انتسابی به این معناست که متهم می تواند در دادگاه حضور یافته و بر اساس قوانین و با استناد به مدارک و شواهد، از خود در مقابل اتهامی که به او وارد شده دفاع کند. در صورت تشخیص مرجع قضایی، متهم باید ضمانت نامه ای به دادگاه ارائه دهد یا ضامن را با خود به دادگاه بیاورد.

انواع اتهام انتسابی

اتهام انتسابی بر اساس نوع، به دو دسته اتهام قولی و اتهام فعلی تقسیم می شود که در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت:

اتهام قولی

منظور از اتهام انتسابی قولی، اتهامی است که بیشتر به صورت گفتاری و بر اساس اظهارات فرد در فضاها و مکان های عمومی مانند فضای مجازی به او نسبت داده می شود. این نوع اتهام در پرونده های زیادی شامل کیفری، خانوادگی و تجاری مطرح می گردد.

اتهام فعلی

در بعضی موارد ممکن است یک فرد با صحنه سازی و سواستفاده از شواهد و مدارک، فرد دیگری را متهم جلوه دهد. به این کار، اتهام انتسابی فعلی می گویند. 

متهم در اتهام انتسابی چه حقوقی دارد؟

متهم در اتهام انتسابی چه حقوقی دارد

متهم تا قبل از اثبات جرم، مجرم شناخته نمی شود و در دادگاه، یک سری حقوق دارد که می تواند از آنها استفاده کند. این حقوق عبارتند از:

  • حق سکوت در دفاع انتسابی

متهم حق دارد که سکوت کند و در مقابل اتهامات وارده عکس العملی نشان ندهد؛ در این صورت، در صورتجلسه، امتناع از پاسخ در مقابل اتهامات برای او قید می شود. بهتر است که متهم حتما در حضور وکیل صحبت کند و اگر وضعیت مالی خوبی نداشت از مقامات قضایی درخواست کند که یک وکیل تسخیری برای او تعیین کنند.

  • تفهیم اتهام

تفهیم اتهام بدین معناست که پس از احضار متهم به دادسرا، باید دلیل احضار را به طور واضح و کامل برای او شرح دهند. اساسی ترین حق متهم پس از احضار او به دادسرا تفهیم اتهام است.

اهمیت تفهیم اتهام

در صورتی که تفهیم اتهام انجام نشود، مراحل دیگر بی اعتبار خواهند بود و باید تحقیقات و بررسی مدارک دوباره انجام شود. همچنین متهم تا زمانی که علت حضور خود در دادگاه را نفهمد نمی تواند از خود دفاع کند و اگر دفاع نکند، فرصت برائت از اتهام را از دست می دهد. این برائن به این معناست که شاکی موظف است دلایل و شواهد کافی برای اثبات اتهام ارائه دهد.

  • حق داشتن وکیل

حق داشتن وکیل یعنی متهم در تمام مراحل رسیدگی به پرونده می تواند از یک وکیل کمک بگیرد. این حق و سایر حقوق، باید قبل از بازپرسی به متهم اعلام شود تا بتواند از آنها استفاده کند. در صورت سلب حق داشتن وکیل یا عدم تفهیم حقوق به متهم، با مقام قضایی مربوطه بر اساس قانون برخورد خواهد شد. 

  • بازداشت فقط در صورت وجود دلایل و شواهد کافی

طبق اصل سی و دوم، بدون دلایل و شواهد کافی، نمی توان متهم را بازداشت کرد. فقط در صورتی می توان قرار بازداشت موقت برای متهم صادر کرد که دلایل و شواهد کافی وجود داشته باشد.

  • عدم اقرار اجباری

اعتراف گرفتن از متهم با فشار جسمی یا روانی فاقد اعتبار است. مقام قضایی حق اجبار و القای جرم به متهم را ندارد. اگر این شرایط برای متهم پیش بیاید، می تواند اعتراض کند.

مجازات اتهام انتسابی چیست؟

مجازات اتهام انتسابی چیست

تا جرم محرز نشود، متهم به عنوان مجرم شناخته نمی شود و اتهام صرفا در حد حدس و گمان است؛ به همین دلیل نمی توان برای آن مجازات تعیین کرد.

جمع بندی؛ اتهام انتسابی

منظور از اتهام انتسابی، جرمی است که به یک فرد نسبت داده می شود. تا قبل از اثبات جرم، افراد متهم هستند نه مجرم! اتهام انتسابی بر اساس نوع به دو دسته اتهام قولی و اتهام فعلی تقسیم می شود. متهم در دادگاه حقوقی دارد که شامل حق سکوت، تفهیم اتهام، داشتن وکیل و عدم اقرار اجباری است. اتهام انتسابی یک موضوع مهم محسوب می شود و می‌تواند عواقب جدی برای فرد داشته باشد. بنابراین، اگر با چنین وضعیتی مواجه شدید، بهتر است که بدون اتلاف وقت با وکیل حقوقی مشورت کنید.

گروه حقوقی نیکرا، به واسطه علم و تجربه بالا، در دفاع از اتهام انتسابی و دیگر پرونده های حقوقی و کیفری می توانند به شما کمک فراوانی کرده و در کنار شما تا به سرانجام رسیدن پرونده حضور داشته باشند.

سوالات متداول؛ اتهام انتسابی

در صورت عدم اثبات اتهام، متهم می تواند شکایت کند؟

بله در صورتی که اتهام ثابت نشود، متهم می تواند شکایت با عنوان اعاده حیثیت تنظیم نماید.

اتهام انتسابی مجازات دارد؟

خیر؛ زیرا تا جرم ثابت نشود، متهم به عنوان مجرم شناخته نمی شود.

مشکلات عدم حضور زوج در دادگاه نفقه چیست
ادامه مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا