آیا نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد یا خیر؟

نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد

نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد؟ پس از وقوع طلاق بین زوجین، فقط در مواردی مانند بارداری زن یا رجعی بودن طلاق، نفقه به زن تعلق می گیرد. نفقه حقی است که در طول زندگی مشترک بر عهده مرد قرار دارد تا همسرش بتواند در آسایش زندگی کند؛ اما گاهی پس از طلاق نیز زن می تواند نفقه بگیرد. در مسائل مربوط به طلاق و موارد مالی مانند نفقه و مهریه، کمک گرفتن از بهترین وکیل مشهد با شهرهای دیگر، تاثیر زیادی در روند پیگیری و افزایش شانس موفقیت دارد.

نفقه چیست؟

نفقه چیست

نفقه عبارت است از تکلیف قانونی یکی از والدین به منظور تأمین هزینه‌ های ضروری زندگی فرزند یا همسر. این هزینه‌ ها شامل مسکن، خوراک، پوشاک، درمان و سایر نیاز های متعارف و متناسب با وضعیت فرد می‌ باشد. میزان و نحوه پرداخت نفقه بر اساس قوانین خانواده و شرایط خاص هر پرونده تعیین می‌ گردد.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

پس از این که بین زن و مرد طلاق حاصل می شود، چند حالت وجود دارد که بعد از تمام شدن زندگی مشترک نیز به زن نفقه تعلق بگیرد. موارد زیر شرایطی هستند که زن بعد از طلاق می تواند نفقه دریافت کند:

1. نفقه بعد از طلاق رجعی

بعد از طلاق رجعی، زن می تواند نفقه ایام عده دریافت کند؛ اما نفقه ایام عده چیست؟ با توجه به این که در طلاق رجعی، مرد حق دارد به زن رجوع کرده و طلاق را باطل کند، وظیفه پرداخت نفقه نیز بر عهده او گذاشته شده است؛ البته به شرطی که طلاق، به دلیل عدم تمکین زن انجام نشده باشد. میزان نفقه با توجه به نیازهای زن شامل خوراک، پوشاک، هزینه های درمان، مسکن، لوازم منزل، نیاز زن به خدمتکار و… تعیین می گردد.

2. نفقه بعد از طلاق در صورت بارداری زن

در صورت بارداری، نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد؟ بله، اگر زن باردار باشد، تا زمان زایمانش می تواند نفقه دریافت کند. در این حالت نوع طلاق در نظر گرفته نمی شود و در هر نوع طلاقی مرد موظف به پرداخت نفقه است. پس از زایمان، نفقه زن قطع می شود اما مرد باید برای فرزندی که متولد شده نفقه بپردازد.

انحصار وراثت چیست و چگونه انجام می شود
ادامه مطلب

3. دریافت نفقه معوقه بعد از طلاق

اگر زن در طول زندگی مشترک، از شوهرش تمکین کامل داشته اما مرد به او نفقه پرداخت نکرده است، می تواند درخواست نفقه معوقه بدهد. در این صورت مرد وظیفه دارد که نفقه آن دوران را پرداخت کند؛ حتی اگر طلاق گرفته باشند.

وضعیت نفقه بعد از طلاق توافقی چگونه است؟

در مورد وضعیت نفقه بعد از طلاق توافقی معمولا دو حالت ایجاد می شود که در ادامه به بررسی هر دو حالت خواهیم پرداخت:

  • حالت اول این است که زوجه وقتی بعد از طلاق توافقی از همسر خود تمکین نمی کند پس به این دلیل مستحق دریافت نفقه نمیباشد.
  • حالت دوم مربوط به قبل از جدایی زن از شوهر میباشد که اگر در آن دوران زن از شوهر خود تمکین داشته پس مستحق دریافت نفقه میباشد و مرد موظف است که نفقه معوقه را پرداخت کند.

جمع بندی؛ نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد؟

نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد؟ پس از وقوع طلاق، در صورتی زن مستحق دریافت نفقه است که طلاق از نوع رجعی انجام شود، زن باردار باشد یا نفقه معوقه از زمان زندگی مشترک وجود داشته باشد. در این شرایط، مرد موظف است نفقه را پرداخت کند. مبلغ نفقه، بر اساس نیازهای زن شامل خوراک، مسکن، پوشاک، هزینه های درمان، وسایل ضروری زندگی و… تعیین می شود. با توجه به پیچیدگی مبحث نفقه بعد از طلاق، توصیه می شود از وکیل کمک بگیرید. گروه حقوقی نیکرا، در وکالت پرونده های خانواده، سابقه درخشانی دارد.

سوالات متداول؛ نفقه بعد از طلاق به زن تعلق میگیرد

در طلاق بائن نفقه به زن تعلق می گیرد؟

خیر، طلاق بائن به معنای تمام شدن قطعی زندگی مشترک است و شانس برگشت به زندگی در آن وجود ندارد؛ پس نفقه در آن معنایی ندارد. مگر این که زن باردار باشد یا مهریه معوقه از قبل وجود داشته باشد.

مبلغ نفقه توسط چه کسی تعیین می شود؟

اگر زن و مرد به توافق برسند، خودشان مبلغ نفقه را تعیین می کنند در غیر این صورت، میزان نفقه توسط دادگاه مشخص می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا