تکلیف چک های برگشتی قدیمی چه می شود؟

تکلیف چک های برگشتی قدیمی

با توجه به قانون جدید چک، برای بسیاری از افراد سوال پیش می آید که پس تکلیف چک های برگشتی قدیمی چه می شود؟ آیا این چک ها دیگر قابل وصول نیستند؟ در پاسخ باید گفت که نگران نباشید؛ چک های برگشتی قدیمی را می توان به دو روش حقوقی و کیفری پاس کرد. برای سهولت در روند وصول چک، می توانید از بهترین وکیل مشهد یا سایر شهرها کمک بگیرید.

چک های برگشتی قدیمی تا کی اعتبار دارند؟

چک های برگشتی قدیمی تا کی اعتبار دارند

مدت اعتبار چک برگشتی نامحدود است و هر زمان می توان برای وصول آن به بانک مراجعه کرد؛ اما اگر تا 5 سال برای وصول چک برگشتی، پیگیری قانونی انجام نشود، امکان ثبت شکایت از بین می رود. در این صورت تکلیف چک های برگشتی قدیمی مشخص می شود و شما دیگر نمی توانید اقدام قانونی برای وصول آنها انجام دهید.

چک های قدیمی را چگونه پاس کنیم؟

چک های برگشتی قدیمی بعد از وضع قانون جدید، اعتبار خود را از دست نداده اند و همچنان امکان وصول آنها وجود دارد. برای پاس کردن آنها می توان از چند راه اقدام کرد:

  • پیگیری حقوقی چک های برگشتی

برای پیگیری چک برگشتی به روش حقوقی، باید دادخواست تنظیم کنید و به دادگاه حقوقی تحویل دهید. دادگاه پس از بررسی شکایت شما، مراحل قانونی برای وصول چک را آغاز می کند.

  • پیگیری کیفری چک های برگشتی

برای پیگیری چک برگشتی به روش کیفری، پس از صدور چک 6 ماه فرصت دارید تا گواهی عدم پرداخت را از بانک دریافت نمایید. پس از دریافت گواهی، آن را به دادگاه کیفری ارائه داده و سایر مراحل شکایت را انجام دهید.

مجازات چک های برگشتی قدیمی

مجازات چک های برگشتی، بر اساس مبلغ آنها تعیین می شود. برای چک های کمتر از یک میلیون تومان، بین 1 تا 3 ماه حبس تعیین می شود. همچنین مجازات چک هایی که مبلغ آنها 1 تا 5 میلیون تومان است، 3 تا 6 ماه حبس می باشد. چک های برگشتی با مبلغ بیشتر از 5 میلیون تومان، 6 ماه تا یکسال حبس به دنبال دارند.

مدت زمان رسیدگی به شکایت کیفری چقدر است
ادامه مطلب

مجازات چک های برگشتی در قانون جدید

طبق قانون جدید، در صورت ثبت شکایت وصول چک بلامحل، صادر کننده 24 ساعت فرصت دارد تا موجودی حساب خود را تکمیل کند؛ در صورت پاس نشدن چک، پس از گذشت این زمان حساب های او در بانک های مختلف به میزان مبلغ چک برگشتی مسدود می شوند.

همچنین بر اساس قانون جدید چک، امکان انجام فعالیت های بانکی زیر، برای صادر کننده چک بی محل وجود نخواهد داشت:

  • ثبت کردن چک جدید در سامانه صیاد
  • افتتاح حساب جدید
  • صدور کارت بانکی جدید
  • تمدید اعتبار کارت بانکی
  • دریافت وام و تسهیلات

سوابق صادر کننده چک بی محل در قانون جدید

طبق قانون جدید، پس از گذشت 3 سال از برگشت خوردن چک قدیمی، امکان تغییر سوابق صادر کننده و رفع سوء اثر به وجود می آید. به عبارتی دیگر اگر تا سه سال شکایتی از طرف دارنده چک صورت نگیرد، بانک ها می توانند نسبت به پاک کردن آن اقدام کنند. رفع سوء اثر چک برگشتی باعث می شود که صادرکننده اعتبار مالی خود را دوباره به دست آورد.

برای وصول چک های برگشتی قدیمی به وکیل نیاز داریم؟

برای وصول چک های برگشتی قدیمی به وکیل نیاز داریم

برای مشخص کردن تکلیف چک های برگشتی قدیمی، حضور وکیل ضروری نیست؛ اما در صورت بالا بودن مبلغ چک یا عدم ثبت شکایت در تاریخ مقرر ممکن است در طی مسیر به مشکل بخورید. برای جلوگیری از بروز مشکل و افزایش شانس موفقیت، بهتر است که ابتدا از یک وکیل کمک بگیرید؛ سپس برای ثبت شکایت و پیگیری اقدام نمایید یا این که کلا پروسه وصول چک را به او بسپارید.

جمع بندی؛ تکلیف چک های برگشتی قدیمی

تکلیف چک های برگشتی قدیمی چه می شود؟ این سوالی است که پس از صدور قانون جدید چک برای بسیاری از افراد پیش آمده است. چک های قدیمی دارای اعتبار نامحدود هستند و می توان به روش های حقوقی و کیفری برای وصول آنها اقدام کرد. برای انتخاب بهترین روش پاس کردن چک های برگشتی قدیمی، می توانید از یک وکیل کمک بگیرید. گروه حقوقی نیکرا با سابقه ای درخشان، آماده مشاوره و خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.

سوالات متداول در خصوص تکلیف چک های برگشتی قدیمی

مجازات چک برگشتی قدیمی چیست؟

مجازات چک برگشتی قدیمی برای چک های زیر یک میلیون، یک تا سه ماه حبس، بین 1 تا 5 میلیون از 3 تا 6 ماه حبس و برای چک های بالای 5 میلیون از 6 ماه تا یکسال حبس می باشد.

چک های برگشتی قدیمی تا چه مدت اعتبار دارند؟

مدت اعتبار چک های بی محل قدیمی نامحدود است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا