مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ مجازات نوشیدن شراب برای اولین بار، 80 ضربه شلاق است؛ اما اگر این جرم در ملا عام اتفاق بیفتد، مجازات های دیگری مانند حبس نیز به آن اضافه می شود. در صورت ارتکاب شرب خمر می توانید برای پیگیری پرونده خود از بهترین وکیل مشهد یا شهر محل سکونتتان کمک بگیرید.
- 1 شرب خمر برای اولین بار چه مجازاتی دارد؟
- 2 حکم شرب خمر بار دوم
- 3 حکم شرب خمر برای بار سوم
- 4 شرب خمر برای بار چهارم چه مجازاتی دارد؟
- 5 مجازات شرب خمر در قانون جدید
- 6 مجازات خوردن مشروب در ملا عام چیست؟
- 7 مجازات شرب خمر برای افراد غیر مسلمان
- 8 مجازات خوردن مشروب هنگام رانندگی
- 9 مجازات شرب خمر در افراد زیر 18 سال
- 10 شرایط تحقق جرم شرب خمر
- 11 اثبات جرم شرب خمر
- 12 جمع بندی؛ مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟
- 13 سوالات متداول؛ خوردن مشروبات الکلی
شرب خمر برای اولین بار چه مجازاتی دارد؟
مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ طبق ماده 265 قانون مجازات اسلامی، مجازات نوشیدن مشروبات الکلی یا همان شرب خمر برای بار اول، 80 ضربه است. اگر این جرم در ملا عام اتفاق بیفتد، طبق ماده 701، مجازات های دیگری مانند حبس و جزای نقدی نیز به آن اضافه می شود.
حکم شرب خمر بار دوم
اگر جرم شرب خمر برای بار دوم رخ دهد، مجازات آن مانند بار اول و شامل 80 ضربه شلاق است. علاوه بر این، سوء پیشینه این جرم نیز به مدت دو سال در سابقه کیفری مجرم ثبت می شود.
حکم شرب خمر برای بار سوم
حکم شرب خمر برای بار سوم نیز مشابه بار اول و دوم است که هشتاد ضربه شلاق می باشد. این بدان معناست که فرد چه برای اولین بار مرتکب این جرم شود و چه برای بار سوم، مجازات وی یکسان خواهد بود.
شرب خمر برای بار چهارم چه مجازاتی دارد؟
مجازات شرب خمر برای بار چهارم اعدام است. بر اساس ماده 136 قانون مجازات اسلامی، “هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری گردد، حد وی در مرتبه چهارم، اعدام است.”
مجازات شرب خمر در قانون جدید
در قانون جدید، فرقی ندارد که شرب خمر به چه شکلی (تزریق، تدخین یا خوردن) انجام شده است؛ به هر شکل که رخ داده باشد، مجازات دارد. مواد 264 تا 266 قانون مجازات اسلامی، در بخش تعزیرات، مجازات شرب خمر را بیان کرده است.
مجازات خوردن مشروب در ملا عام چیست؟
در ماده 701 قانون مجازات اسلامی، به طور مشخص به مجازات شرب خمر در اماکن و معابر عمومی اشاره شده است. بر اساس این ماده، “هرکس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم میشود.”
مجازات شرب خمر برای افراد غیر مسلمان
برای افراد غیر مسلمان، مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ افراد غیر مسلمان اگر اقدام به شرب خمر کنند و در دین و قانون آنها، نوشیدن مشروبات الکلی حرام و ممنوع نباشد، مجازات نمی شوند. اما اگر به صورت علنی این کار را انجام دهند، بر اساس ماده 266 قانون مجازات اسلامی، به 80 ضربه شلاق محکوم می شوند.
مجازات خوردن مشروب هنگام رانندگی
مجازات شرب خمر حین رانندگی، توقیف خودرو به مدت 21 روز، ضبط گواهینامه به مدت 6 ماه و جریمه نقدی است. اگر شرب خمر باعث تصادف و آسیب یا قتل شود راننده به مجازات حبس بیشتر از 5 سال و محروم شدن از رانندگی به مدت یک تا پنج سال محکوم می گردد.
مجازات شرب خمر در افراد زیر 18 سال
شرب خمر برای افراد زیر 18 سال مجازاتی ندارد. این افراد به سن قانونی نرسیده اند و رشد عقلی آنها تکمیل نشده است؛ به همین دلیل، دادگاه آنها را محکوم نمی کند.
شرایط تحقق جرم شرب خمر
طبق ماده 217، شرب خمر در صورتی جرم شناخته می شود که شرایط زیر وجود داشته باشند:
- فرد، با علم به مست کنندگی مشروب، جرم بودن و حرام بودن آن، اقدام به شرب خمر کرده باشد.
- مصرف مشروب به دلیل اضطرار ناشی از بیماری، تهدید و… نباشد.
اثبات جرم شرب خمر
اثبات جرم شرب خمر با روش های زیر انجام می شود:
- اقرار متهم: اقرار متهم در صورتی که عاقل و بالغ باشد، در دادگاه پذیرفته می شود.
- شهادت: دو مرد عادل شهادت بدهند که جرم شرب خمر رخ داده است.
- علم قاضی: قاضی میتواند با بررسی شواهد به وجود جرم پی ببرد.
- تست الکل: تست الکل به تنهایی کافی نیست؛ اما در کنار سایر ادله اعتبار دارد.
جمع بندی؛ مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟
مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ برای نوشیدن مشروب بار اول، دوم و سوم مجازات شلاق تعیین شده است، اما برای بار چهارم به بعد، مجازات اعدام در نظر گرفته میشود. شرب خمر با روش های اقرار متهم، شهادت شهود، علم قاضی و تست الکل قابل اثبات است و در صورت انجام این جرم در ملا عام، دو تا شش ماه حبس تعزیری نیز به مجازات گفته شده اضافه می شود. اگر مرتکب جرم شرب خمر شدید، از یک وکیل مجرب مانند وکلای گروه حقوقی نیکرا، برای پیگیری پرونده خود کمک بگیرید.
سوالات متداول؛ خوردن مشروبات الکلی
آیا سوء پیشینه خوردن مشروب، دائمی است؟
خیر، سوء پیشینه نوشیدن مسکرات، بعد از گذشت یک تا دو سال پاک می شود.
مجازات شرب خمر برای مردان و زنان متفاوت است؟
خیر، مجازات شرب خمر برای خانم ها و آقایان تفاوتی ندارد.
شرب خمر چیست؟
منظور از شرب خمر، نوشیدن مشروبات الکلی است. این کار در اسلام به علت آسیب های روحی، جسمی و اجتماعی، غیر مجاز و ناپسند شناخته شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.