حکم و مجازات شرب خمر برای بار اول چیست

مجازات شرب خمر برای بار اول

مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ مجازات نوشیدن شراب برای اولین بار، 80 ضربه شلاق است؛ اما اگر این جرم در ملا عام اتفاق بیفتد، مجازات های دیگری مانند حبس نیز به آن اضافه می شود. در صورت ارتکاب شرب خمر می توانید برای پیگیری پرونده خود از بهترین وکیل مشهد یا شهر محل سکونتتان کمک بگیرید.

شرب خمر برای اولین بار چه مجازاتی دارد؟

خوردن مشروب در ملا عام

مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ طبق ماده 265 قانون مجازات اسلامی، مجازات نوشیدن مشروبات الکلی یا همان شرب خمر برای بار اول، 80 ضربه است. اگر این جرم در ملا عام اتفاق بیفتد، طبق ماده 701، مجازات های دیگری مانند حبس و جزای نقدی نیز به آن اضافه می شود.

حکم شرب خمر بار دوم

اگر جرم شرب خمر برای بار دوم رخ دهد، مجازات آن مانند بار اول و شامل 80 ضربه شلاق است. علاوه بر این، سوء پیشینه این جرم نیز به مدت دو سال در سابقه کیفری مجرم ثبت می شود.

حکم شرب خمر برای بار سوم

حکم شرب خمر برای بار سوم نیز مشابه بار اول و دوم است که هشتاد ضربه شلاق می باشد. این بدان معناست که فرد چه برای اولین بار مرتکب این جرم شود و چه برای بار سوم، مجازات وی یکسان خواهد بود.

شرب خمر برای بار چهارم چه مجازاتی دارد؟

مجازات شرب خمر برای بار چهارم اعدام است. بر اساس ماده 136 قانون مجازات اسلامی، “هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری گردد، حد وی در مرتبه چهارم، اعدام است.”

مجازات شرب خمر در قانون جدید

در قانون جدید، فرقی ندارد که مقدار مصرف کم بوده یا زیاد، خالص بوده یا مخلوط، مست کرده یا نکرده، آب جو بوده یا خود شراب؛ به هر شکل که رخ داده باشد، مجازات دارد. مواد 264 تا 266 قانون مجازات اسلامی، در بخش تعزیرات، مجازات شرب خمر را بیان کرده است.

مجازات خوردن مشروب در ملا عام چیست؟

در ماده 701 قانون مجازات اسلامی، به طور مشخص به مجازات شرب خمر در اماکن و معابر عمومی اشاره شده است. بر اساس این ماده، “هرکس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم می‌شود.”

مجازات شرب خمر برای افراد غیر مسلمان

برای افراد غیر مسلمان، مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ افراد غیر مسلمان اگر اقدام به شرب خمر کنند و در دین و قانون آنها، نوشیدن مشروبات الکلی حرام و ممنوع نباشد، مجازات نمی شوند. اما اگر به صورت علنی این کار را انجام دهند. حتی اگر‌ مصرف مسکر توسط غیر مسلمان علنی نباشد اما در حالت مستی در اماکن عمومی حاضر شود باز هم تظاهر به عمل حرام محسوب میشود و بر اساس ماده 266 قانون مجازات اسلامی، به 80 ضربه شلاق محکوم می شوند.حکم این ماده بدین صورت است که غیرمسلمان باید هم شرب خمر بکند و هم به آن تظاهر کند یعنی اگر فقط شرب خمر کند و تظاهر نکند یا تظاهر کند و مصرف نکند حد جاری نمیشود

مدارک لازم برای اثبات خیانت در امانت چیست؟
ادامه مطلب

مجازات خوردن مشروب هنگام رانندگی

مجازات شرب خمر حین رانندگی، توقیف خودرو به مدت 21 روز، ضبط گواهینامه به مدت 6 ماه و جریمه نقدی است. اگر شرب خمر باعث تصادف و آسیب یا قتل شود راننده به مجازات حبس بیشتر از 5 سال و محروم شدن از رانندگی به مدت یک تا پنج سال محکوم می گردد.

مجازات شرب خمر در افراد زیر 18 سال

شرب خمر برای افراد زیر 18 سال مجازاتی ندارد. این افراد به سن قانونی نرسیده اند و رشد عقلی آنها تکمیل نشده است؛ به همین دلیل، دادگاه آنها را محکوم نمی کند.

شرایط تحقق جرم شرب خمر

طبق ماده 217، شرب خمر در صورتی جرم شناخته می شود که شرایط زیر وجود داشته باشند:

  • فرد، با علم به مست کنندگی مشروب، جرم بودن و حرام بودن آن، اقدام به شرب خمر کرده باشد.
  • مصرف مشروب به دلیل اضطرار ناشی از بیماری، تهدید و… نباشد.

اثبات جرم شرب خمر

اثبات جرم شرب خمر

اثبات جرم شرب خمر با روش های زیر انجام می شود:

  • اقرار متهم: اقرار متهم در صورتی که عاقل و بالغ باشد، در دادگاه پذیرفته می شود.
  • شهادت: دو مرد عادل شهادت بدهند که جرم شرب خمر رخ داده است.
  • علم قاضی: قاضی می‌تواند با بررسی شواهد به وجود جرم پی ببرد.
  • تست الکل: تست الکل به تنهایی کافی نیست؛ اما در کنار سایر ادله اعتبار دارد.

جمع بندی؛ مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟

مجازات شرب خمر برای بار اول چیست؟ برای نوشیدن مشروب بار اول، دوم و سوم مجازات شلاق تعیین شده است، اما برای بار چهارم به بعد، مجازات اعدام در نظر گرفته می‌شود به شرطی که فرد در دفعات اول، دوم و سوم مجازات شده باشد. شرب خمر با روش های اقرار متهم، شهادت شهود، علم قاضی و تست الکل قابل اثبات است و در صورت انجام این جرم در ملا عام، دو تا شش ماه حبس تعزیری نیز به مجازات گفته شده اضافه می شود. اگر مرتکب جرم شرب خمر شدید، از یک وکیل مجرب مانند وکلای گروه حقوقی نیکرا، برای پیگیری پرونده خود کمک بگیرید.

سوالات متداول؛ خوردن مشروبات الکلی

آیا سوء پیشینه خوردن مشروب، دائمی است؟

خیر، سوء پیشینه نوشیدن مسکرات، بعد از گذشت یک تا دو سال پاک می شود.

مجازات شرب خمر برای مردان و زنان متفاوت است؟

خیر، مجازات شرب خمر برای خانم ها و آقایان تفاوتی ندارد.

شرب خمر چیست؟

منظور از شرب خمر، نوشیدن مشروبات الکلی است. این کار در اسلام به علت آسیب های روحی، جسمی و اجتماعی، غیر مجاز و ناپسند شناخته شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.

آیا نوشیدن آب‌جو نیز مجازات دارد؟

بله، آب‌ جو در حکم شراب است، حتی اگر موجب مستی نیز نباشد بازهم موجب حد است.

برای اجرای حد شرب خمر فرد مصرف کننده باید به درجه‌ ی مستی رسیده باشد؟

خیر، برای اجرای حد شرب خمر لازم نیست فرد مست شده باشد، حتی یک قطره نیز برای اجرای حد کفایت میکند و اصطلاحا جرم مطلق است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجازات شرب خمر برای بار اول

حد و مجازات شرب خمر چیست؟ در قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق برای سه بار اول ارتکاب و حکم اعدام برای بار چهارم آن تعریف شده است. عاقل، بالغ و آگاه بودن متهم و عدم وجود حالت اضطرار و فقدان اراده او از شروط اساسی تحقق اجرای این حکم هستند. مجازات ذکر شده مشمول افراد غیر مسلمان نمی شود؛ مگر آنکه تظاهر به مصرف کند و یا علنا آن را انجام دهد. برای افراد زیر 18 سال نیز مجازاتی تعریف نشده است.

قطعا همراهی بهترین وکیل مشهد، تهران و… در دعاوی مربوط به شرب خمر می تواند بهترین نتیجه را در کم ترین زمان و با حداقل خسارت فراهم کند.

شرب خمر چیست؟

شرب خمر چیست

این واژه به معنای شراب خواری یا مصرف مشروبات الکلی است. در قانون مجازات اسلامی این مفهوم نوشیدن تزریق و تدخین مسکر (مایع مست کننده) را شامل می شود.

مصادیق مشروبات الکلی

مصادیق خمر فقط شامل آب انگور نمی شود. بلکه شراب حاصل از خرما، جو، گندم، برنج، کشمش و سیب را هم شامل می شود. هر گونه مایع الکلی ساخته شده از طریق شیمیایی مانند ودکا و شامپاین نیز از مصادیق خمر محسوب می گردد.

مجازات شرب خمر در قانون جدید

شراب خواری به هر شکلی که باشد (تزریق، خوردن، تدخین) موجب حد می شود. در قوانین مجازات اسلامی مواد 264 تا 266 در بخش تعزیرات به بیان مجازات شرب خمر پرداخته است.

شرب خمر در قانون مجازات اسلامی و مجازات افراد مسلمان

در فصل ششم قانون مجازات اسلامی، به پیروی از شرع مقدس، مصرف مسکر به عنوان جرم شناخته شده است. ماده 264 این قانون مصرف انواع مسکرات، تزریق و یا تدخین آنها را موجب حد معرفی کرده است؛ فرقی نمی کند مقدار آن کم باشد یا زیاد، خالص باشد یا ناخالص و اینکه فرد مست کند یا نکند.

بر اساس ماده 365 قانون مجازات اسلامی، شرب خمر مشمول 80 ضربه شلاق می شود. طبق این ماده تفاوتی بین زنان و مردان در این باره وجود ندارد.

مجازات شرب خمر برای بار اول چیست

حکم خوردن مشروب برای اولین بار مشمول 80 ضربه شلاق می شود. قاضی می تواند در این حکم بر اساس ملاحظات و شرایط مختلف افزایش یا کمی تخفیف اعمال کند. زندان و پرداخت جریمه های نقدی مجازات های دیگری است که برای این جرم تعیین شده است.

جرم مشروبات الکلی برای بار دوم

برای این جرم هم مجازاتی مشابه شرب خمر در بار اول (80 ضربه شلاق) تعیین شده است. البته، امکان تخفیف یا برائت از اتهام تا قبل از رای دادگاه وجود دارد.

مجازات شراب خواری برای بار سوم

در قانون، مجازات شرب خمر برای بار سوم مشابه قبل است. ارتکاب این جرم برای بار سوم هم مانند بار اول و دوم مشمول 80 ضربه شلاق می شود.

حکم مشروب خوردن برای بار چهارم

بر اساس ماده 136 قانون مجازات اسلامی فردی که سه بار مرتکب این جرم شود، در صورت ارتکاب به این جرم برای بار چهارم، مجازات اعدام برای او تعیین شده است. طبق این قانون، برای افراد مرتد یا دیوانه حد تعیین شده اجرا نمی شود و وی مشمول این مجازات نمی گردد.

مجازات افراد غیر مسلمان در نوشیدن مسکر

افراد غیر مسلمان چنانچه در دین آنها نوشیدن مسکر حرام و قابل مجازات نباشد، مجازات نمی شوند. اما اگر تظاهر به مصرف مسکر داشته باشند یا به صورت علنی این عمل را انجام دهند، بر اساس ماده 266 قانون مجازات اسلامی، حد برای آنها تعیین شده است. در صورتی که فردی غیر مسلمان علنا اقدام به مصرف مشروبات الکلی کند و در حالت مستی در انظار عمومی ظاهر شود، به 80 ضربه شلاق محکوم می شود.

حکم خوردن مشروبات الکلی در اماکن و معابر

طبق ماده 701 قانون مجازات اسلامی، چنانچه فردی مسلمان یا غیر مسلمان در معابر و اماکن به صورت علنی به مصرف مشروبات الکلی اقدام نماید، علاوه بر 80 ضربه شلاق، مشمول 6-2 ماه حبس تعزیری نیز می شود.

البته، اختلاف نظر زیادی در مجازات تعزیری شرب خمر در اماکن عمومی وجود دارد. بر اساس ماده 835 قانون، مجازات شرب خمر برای فردی که این جرم را در اماکن عمومی انجام داده و عفت عمومی را جریحه دار کرده، 10 روز تا دو ماه حبس تعیین شده است.

جریمه شرب خمر در رانندگی

یکی از مصادیق تخلفات رانندگی انجام این عمل در حالت مستی است. برای رانندگانی که در حالت مستی رانندگی می کنند، توقیف 21 روزه خودرو، ضبط گواهینامه آنان به مدت 6 ماه و جریمه نقدی تعیین شده است. در شرایطی که در حین رانندگی تصادفی منجر به جراحت یا قتل صورت گیرد، راننده محکوم به بیش از 5 سال حبس و محرومیت از رانندگی به مدت یک تا پنج سال می شود.

مجازات شرب خمر زیر 18 سال چقدر است

مجازات مصرف مشروبات الکلی برای افراد زیر 18 سال

در قانون برای این گروه سنی مجازات شرب خمر (80 ضربه شلاق) تعریف نشده است. بر اساس قوانین اسلامی برای افراد زیر 18 سال حد و قصاصی وجود ندارد؛ با توجه به اینکه این گروه سنی به لحاظ رشد و عقل کامل نیستند، دادگاه آنها را محکوم به حد و قصاص نمی کند؛ حتی اگر این افراد به لحاظ شرعی بالغ باشند.

جریمه نقدی نوشیدن مشروبات الکلی

در قانون مجازات اسلامی تنها نوشیدن مسکرات شرب خمر محسوب نمی شود؛ بلکه تولید، خرید و فروش، قاچاق، حمل و نگهداری مشروبات الکلی را هم شامل می گردد.

بر اساس ماده 702 قانون مجازات اسلامی تولید، خرید و فروش، حمل و نگهداری مشروبات الکلی مشمول 12-6 ماه زندان، 74 ضربه شلاق و جریمه نقدی معادل پنج برابر ارزش عرف کالای مذکور می شود. واردکننده مشروبات نیز طبق ماده 703، به 6-5 سال حبس، 74 ضربه شلاق و پرداخت مبلغی برابر ده برابر ارزش عرفی کالا محکوم می گردد.

شرایط تحقق مجازات نوشیدن مسکرات

مجازات شرب خمر در شرایط زیر اعمال می شود:

  • ثابت شود که فرد متهم بالغ، عاقل، مختار و آگاه به حرام بودن و مست کنندگی مسکر بوده است.
  • عوامل رافع مسئولیت چون حالت اضطرار و فقدان اراده را نتوان به فرد متهم نسبت داد. (از شرایط اضطرار می توان به درمان بیماری و استفاده دارویی از مشروبات الکلی در حد ضرورت اشاره کرد.)

ماده 217 بیان می کند مرتکب در صورتی به جرم شرب خمر مسئول است که ضمن داشتن علم، به حرام بودن و شرایط کیفری این رفتار هم آگاه باشد. طبق ماده 155، جهل به حکم از مجازات مجرم جلوگیری نمی کند؛ مگر آنکه تحصیل علم برای او ممکن نباشد.

بر اساس ماده 218 اگر مجرم ادعای عدم علم کند یا ادعا کند در نتیجه تهدید یا شکنجه مرتکب جرم شده است، ادعای او، حتی بدون شهود و سوگند، پذیرفته می شود.

ادله اثبات جرم مصرف مشروبات الکلی

جرائم مختلف از جمله نوشیدن مسکرات با ادله یکسانی اثبات می شوند. اثبات جرم مصرف مشروبات الکلی با ادله زیر انجام می گیرد:

  • اقرار متهم: اقرار اصلی ترین دلیل برای اثبات این جرم و صدور حکم قاضی است. بر اساس ماده 164 قانون مجازات اسلامی، این اقرار می تواند به صورت نوشتاری،گفتاری و اشاره باشد. اقرار تنها در محضر دادگاه اعتبار دارد و در نهادهای اجرایی چون کلانتری فاقد ارزش است.
  1. برای جاری شدن مجازات شرب خمر بر این اقرار باید اقرار کننده مختار، آگاه و بالغ و عاقل باشد؛ در غیر اینصورت حد برای او اجرا نمی شود.
  2. اقراری که تحت شکنجه و آزار روحی یا جسمی فرد باشد فاقد ارزش و اعتبار است. در این صورت دادگاه از متهم تحقیق مجدد انجام می دهد.
  • شهادت: یکی دیگر از ادله اثبات جرم نوشیدن مسکرات این است که دو مرد عادل به انجام این فعل توسط متهم شهادت دهند. بر اساس ماده 177 قانون، شاهد در زمان ادای شهادت باید بالغ، عاقل، مسلمان و حلال زاده باشد.
  • آگاهی قاضی:آگاهی و علم قاضی ادله دیگری برای اثبات جرم شراب خواری است. قاضی با بررسی قرائن و شواهد پرونده می تواند این عمل را اثبات کند.
  • تست الکل: این ادله به تنهایی کافی نیست و به صرف نتایج تست آن نمی توان فرد را به مجازات تعیین شده محکوم کرد. تست الکل در شرایطی که همراه با سایر ادله های ذکر شده مورد استناد قرار گیرد، برای دادگاه قابل قبول است.

سابقه جرم شرب خمر و تاثیر آن بر مجازات

بر اساس قانون محکومیت فرد در جرم شرب خمر در کارنامه کیفری او ثبت می شود. گرچه مرتکب شدن به این جرم و مجازات شلاق حدی برای فرد سوء پیشینه به دنبال دارد، اما این سوء سابقه دائمی نیست و تاثیر آن بعد از 2-1 سال از بین می رود.

شرایط تخفیف در مجازات شرب خمر

در مجازات های تعیین شده برای شرب خمر امکان تخفیف و یا همان سقوط مجازات وجود دارد. این تخفیف فقط مشمول افرادی می شود که توبه کنند. البته، هر توبه ای هم سقوط مجازات را شامل نمی شود.

چنانچه قبل از اثبات جرم فرد متهم توبه کند، تخفیف در مجازات برای او در نظر گرفته می شود. به علاوه، در شرایطی که شرب خمر با اقرار اثبات شود و متهم پس از ارتکاب جرم توبه کند، امکان درخواست عفو مجرم از رییس قوه قضاییه وجود دارد. البته، مجرمی که مرتکب این جرم شده و مجازات آن را دریافت کرده، اما دوباره آن را تکرار نموده، نمی تواند از امتیاز توبه و سقوط مجازات استفاده کند.

مرجع رسیدگی به جرائم خوردن مشروبات الکلی

مرجع رسیدگی به جرائم خوردن مشروبات الکلی

در قوانین کیفری با توجه به محل وقوع جرم، نوع جرم و میزان مجازات آن مرجع رسیدگی مشخص می شود. به عنوان مثال، در شرایطی که جرم نوشیدن مشروبات الکلی در تهران اتفاق بیفتد، دادگاه ها و دادسراهای کیفری تهران صلاحیت محلی رسیدگی به جرم را دارند. از نظر نوع جرم و میزان مجازات نیز رسیدگی به پرونده شرب خمر و خرید و فروش مسکر در صلاحیت ذاتی دادگاه کیفری 2 تعریف می شود.

مراحل رسیدگی به پرونده شرب خمر

پروسه رسیدگی به پرونده و تعیین مجازات شمر خمر در مراحل زیر خلاصه می شود:

  • دستگیری متهم، تشکیل و تکمیل پرونده در کلانتری
  • ارسال پرونده تکمیل شده به دادسرا
  • اقرار متهم در یک جلسه حضوری در دادسرا
  • صدور قرار وثیقه جهت آزادی موقت متهم
  • صدور قرار مجرمیت توسط دادیار
  • ارسال پرونده و کیفر خواست به مجتمع قضایی کیفری صالح
  • رسیدگی به پرونده و صدور رای مقتضی بر اساس دفاعیات و مستندات متهم

وثیقه برای حکم مشروب خوردن

در آیین دادرسی کیفری امکان آزادی مشروط فرد متهم به شرب خمر با قرار وثیقه امکان پذیر است. در شرایطی که زندانی بخواهد برای آزادی از زندان با وثیقه اقدام کند، باید درخواست اعلام وثیقه خود را از طریق دادگاه ارائه نماید.

  • مبلغ وثیقه توسط مراجع قضایی تعیین می شود و با توجه به شدت جرم و شرایط موجود پرونده متفاوت است.
  • آزادی متهم به واسطه وثیقه موقت است. هر زمان که نیاز باشد باید فورا در مراجع قضایی حضور یابد.

اهمیت حضور وکیل در پرونده های شرب خمر

حضور وکیل در تمام مراحل رسیدگی به پرونده مصرف مشروبات الکلی، به ویژه مرحله بازپرسی و قبل از صدور کیفر خواست، ضرورت دارد. وکیل متخصص با ارائه شرایط و ادله موجود، دفاعی موثر و آرگومان های قانونی قدرتمند می تواند ضمن تاثیر بر مستقیم بر رای قاضی، موکل را به بهترین نتیجه برساند.

در پایان، شرب خمر و حکم تعیین شده برای آن

در قانون، مجازات شرب خمر 80 ضربه شلاق و 6-2 ماه حبس تعزیری تعریف شده است. اثبات این جرم بر اساس سه ادله مهم اقرار، شهادت و علم قاضی می باشد. حکم ذکر شده در بار اول تا سوم ارتکاب ثابت است، اما برای بار چهارم مجازات اعدام دارد. چنانچه متهم قبل از اثبات جرم توبه کند، مشمول تخفیف در مجازات می شود؛ آزادی مشروط متهم نیز با قرار وثیقه امکان پذیر است. ارتکاب این جرم برای افراد غیر مسلمان مشمول حد نمی شود؛ مگر در شرایطی که فرد علنا این عمل را انجام دهد.

اگر درگیر پرونده ای با این موضوع هستید، از خدمات گروه وکلای رامین پور عطا بهره مند شوید تا در مسیر تخفیف مجازات یا تبرئه موفق شوید.

سوالات متداول مجازات شراب خواری

مجازات معاونت در تهیه مکان برای نوشیدن شراب چیست ؟

دایر کردن مکان برای مصرف مشروبات الکلی و دعوت افراد به آنجا شامل مجازات 3 ماه تا 2 سال حبس همراه با 74 ضربه یا جریمه نقدی معادل یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال می شود.

تکرار شرب خمر شامل چه مجازاتی است ؟

فردی که سه بار مرتکب این جرم شده و برای بار چهارم آن را تکرار کند، به اعدام محکوم می شود.

مجازات خوردن مسکرات چگونه اجرا می شود؟

برای اجرای مجازات شرب خمر دو شرط مهم وجود دارد: محکوم باید از حالت مستی خارج شده باشد و اینکه شلاق نباید به سر و صورت او زده شود.

جرم مشروبات الکلی برای بار اول چه میزان است؟

80 ضربه شلاق به علاوه حبس تعزیری 6-2 ماهه مجازات شراب خواری در ایران است.

آدرس مراجع قضایی و دادگاه های مشهد
ادامه مطلب
پیمایش به بالا