مجازات فحاشی و تهدید درب منزل همسایه چیست؟

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل چیست؟ فحاشی و تهدید دو مورد از جرائم رایج جامعه هستند و در تخریب آبرو و اعتبار افراد نقشی بسزایی دارند. این تهدید تنها به نوع لفظی یا جسمی خلاصه نمی شود؛ بلکه انواع آن مانند تهدید به آبروریزی، تهدیدهای روانی، اجتماعی، مالی و .. را هم شامل می گردد. مجازات این جرم ها در قانون شلاق و حبس تعریف شده است. مشورت با وکیل گامی مهم برای حفظ حقوق و دستیابی به پیروزی در این پرونده است. بهترین وکیل مشهد این هدف را برای شما محقق می کند.

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل همسایه

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل همسایه

در بسیاری از نظام های حقوقی تهدید و فحاشی درب منزل به عنوان جرائم کیفری شناخته می شوند و مجازات هایی چون حبس، جریمه مالی و یا هر دو برای آن تعریف می شود.

در دو ماده 638 و 619 قانون مجازات های اسلامی در مورد این جرائم صحبت شده و مجازات آنها بدین شکل عنوان شده است:

ماده 638 بیان می کند:

“هرکسی به‌ صورت علنی در اماکن عمومی عمل حرامی را انجام دهد علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و درصورتی‌که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحه‌ دار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.”

و در ماده 619 قانون مجازات اسلامی این چنین عنوان شده است:

“هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند، به حبس از دو تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.”

علاوه بر مجازات های کیفری قربانیان این نوع جرائم می توانند برای جبران خسارت های مالی و روانی و دریافت غرامت خود از طریق حقوقی اقدام کنند. برآورد این خسارت ها با بررسی مدارک و شواهد موجود از سوی دادگاه انجام می شود و مرتکب ملزم به پرداخت آن می گردد. حتی ممکن است در برخی موارد برای حمایت بیشتر قربانی یا قربانیان، دستورات حفاظتی نظیر منع تماس یا نزدیکی فیزیکی به قربانی صادر گردد. این تدابیر و مجازات های حقوقی جهت حفظ امنیت و آرامش افراد جامعه اتخاذ شده اند.

مجازات تهدید به آبروریزی درب منزل

همانند مجازات فحاشی و تهدید درب منزل، آبروریزی درب منزل نیز شامل مجازات های نقدی و شلاق می شود.

تعیین مجازات این جرم با توجه به نظر دادگاه و تطابق آن با عرف جامعه انجام می شود. به عنوان مثال، در مواردی ممکن است اقدام صورت گرفته از سوی قانون جرم توهین در نظر گرفته شود، اما در عرف جامعه این اقدام توهین به حساب نیاید. در این شرایط دادگاه نظری شبیه تر به نظر عرف جامعه را مدنظر قرار می دهد و تعیین مجازات جرم بر اساس شرایط و شهود قانونی و عرفی انجام می گردد.

شرایط لازم جهت اجرای مجازات تهدید به آبروریزی

جرم تهدید و فحاشی و یا آبروریزی درب منزل مجازات های نقدی و شلاق به دنبال دارد. اما اجرای این احکام در چهارچوبی خاص تعریف می شود:

  • فردی که به او توهین شده باید شخصی معین و مشخص باشد.
  • قانون مجازات این جرم شامل اشخاص حقوقی ( اداره یا دستگاه) نمی شود.
  • این مسئله که نسبتی که به فرد داده شده حقیقت دارد و یا دروغ است اهمیتی ندارد. از نظر قانون آنچه حائز اهمیت است این است که رفتار اتفاق افتاده از نظر قانون و عرف رفتاری باشد که باعث آبروریزی فرد شده باشد.

مجازات فحاشی به زن

در تدوین قوانین کیفری بر تامین امنیت و حفظ حقوق زنان تاکید شده است. در این ارتباط، در قانون هرگونه توهین، تهدید یا فحاشی به زن جرم شناخته می شود. لذا قانونگذار برای جلوگیری از تکرار این اقدامات توهین آمیز مجازاتی های دقیق برای متخلفان در نظر گرفته است. مانند مجازات فحاشی و تهدید درب منزل، مجازات فحاشی به زن هم دو تا شش ماه حبس به همراه ضربه شلاق است. در برخی از کشورهایی که اسلام منبع اصلی وضع قوانین حقوقی است، ممکن است مجازات این جرم ها شامل اعدام هم باشد

مجازات تهدید لفظی

در قانون به منظور بارداری افرادی که به شکل نادرست دیگران را تهدید می کنند مجازات دو ماه تا دو سال حبس به همراه 74 ضربه شلاق تعریف شده است. ممکن است میزان حبس کاهش یابد و به یک ماه تا یک سال هم برسد. این قوانین جهت بهبود امنیت و آرامش اجتماعی افراد وضع شده است.

ادله اثبات مزاحمت (فحاشی و تهدید) درب منزل

هر گونه جرم مزاحمت درب منزل از جمله تهدید و فحاشی با استناد به شواهد و مدارکی متعدد و محکمه پسند اثبات می شود. در غیر اینصورت، شخص مظنون می تواند جهت اعاده حیثیت شکایت کند.

در ارتباط با این نوع مزاحمت درب منزل منابع مختلفی می توانند به عنوان ادله ای محکمه پسند معرفی شوند. این منابع بر اساس ماده 160 قانون مجازات اسلامی عبارتند از:

  • استشهادیه محلی
  • شهادت شهود (افرادی که در زمان وقوع جرم حضور داشته اند و می توانند با قطعیت اتفاقات را در محضر دادگاه شرح دهند.)
  • اقرار متهم (فرد مزاحم)
  • علم قاضی بر اساس مدارک (ارائه مدارک محکمه پسندی چون اظهارت مطلع، گزارش ضابطان و تحقیقات محلی که به افزایش علم قاضی کمک می کنند.)

توجه: ارائه اسناد و مدارکی چون صورت، فیلم، عکس، اسکرین شات و… تنها به علم قاضی کمک می کنند و قطعی نیستند.

اعتراض به رای طلاق توافقی چگونه انجام می شود
ادامه مطلب

انواع تهدید در قوانین حقوقی

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل حبس و شلاق تعریف شده است. اما تهدید در قانون چگونه تعریف می شود؟ به عبارتی برای چه نوع تهدیدهایی این مجازات ها عنوان شده است؟

تهدید ابزار انگیزه برای انجام عملی خشن یا مضر است که با هدف رعب و اضطراب در طرف مقابل ایجاد می شود و به فرد یا مالکیت او مستقیم یا غیر مستقیم آسیب می زند. در جدول زیر به معرفی انواع تهدید و تعاریف آنها می پردازیم:

انواع تهدید در قوانین حقوقی

انواع تهدید

تعریف

تهدید لفظی استفاده از الفاظ نادرست
تهدید روانی تهدید با ایجاد ترس و اضطراب و آسیب روانی و اجتماعی به فرد؛ مانند افشای اطلاعات شخصی، شایعه پراکنی و یا بی اعتبار کردن شخص در محیط های اجتماعی
تهدید افشای راز تهدید برای حفظ منافع شخصی و اجبار فرد مجبور به پرداخت حق السکوت
تهدید مالی تهدید به ایجاد ضررهای مالی شخص؛ مانند تهدید به آتش زدن کسب و کار یا منزل
تهدید فیزیکی (ضررهای نفسانی) تهدید آسیب به سلامت جسمی شخص؛ مانند جراحت، بریدن اعضای بدن، قتل و یا ضرب و شتم
تهدید سیاسی یا اجتماعی لطمه به حیثیت سیاسی و اجتماعی و بی اعتبار کردن او در جامعه
تهدید حقوقی تهدید با اتخاذ اقدامات قانونی برای ضرر رساندن به شخص؛ مانند تهدید با اقام دعوا
تهدید به مرگ تهدید برای دستیابی به تمایلات شخصی ؛ مانند اجبار یک فرد به امضا دست نوشته یا سند

نحوه شکایت از جرم فحاشی و تهدید

نحوه شکایت از جرم فحاشی و تهدید

مراحل شکایت و رسیدگی به جرم فحاشی و تهدید به شرح زیر است:

  • تنظیم شکواییه، ثبت آن در دفتر خدمات قضایی و ارسال به دادسرا
  • بررسی محتویات پرونده توسط دادسرا و صدور قرار جلب به دادرسی در صورت وقوع جرم
  • ارسال کیفرخواست برای دادگاه
  • ابلاغیه به طرفین برای حضور در دادگاه
  • برگزاری جلسات رسیدگی دادگاه و بررسی دلایل شاکی و مشتکی عنه توسط قاضی پرونده
  • صدور حکم مجازات فحاشی و تهدید درب منزل در صورت اثبات ارتکاب جرم توسط متهم
  • بررسی پرونده ظرف 20 روز پس از صدور حکم محکومیت در دادگاه تجدید نظر

نقش وکیل در پیگیری مجازات فحاشی و تهدید

جهت اثبات جرم تهدید و فحاشی در دادگاه مدارک و مستندات محکمه پسندی لازم است. اگر فردی تجربه و مهارت کافی در این زمینه ندارد بهتر است از یک وکیل مشاوره دریافت کند. مشورت با وکیل گامی مهم برای حفظ حقوق و دستیابی به پیروزی در پرونده است. حضور وکیل در این پرونده روند رسیدگی را تسریع و پیروزی در دادگاه را فراهم می کند. او می تواند ضمن مذاکره با مقامات قضایی، مساله را به شکلی منطقی و عادلانه حل کند تا حقوق شخص نیز حفظ شود.

در پایان، مجازات تهدید و فحاشی درب منزل

مجازات تهدید و فحاشی درب منزل

در قوانین حقوقی تهدید یا فحاشی درب منزل جرمی قطعی شناخته می شود. بر اساس ماده 619 و 638 قانون مجازات اسلامی، مجازات فحاشی و تهدید درب منزل حبس و شلاق تعریف شده است. این حکم برای اشکال مختلف این جرم از جمله فحاشی به زن، تهدید به آبروریزی، تهدید لفظی، روانی، مالی، فیزیکی و ..اجرا می شود. مراجعه به دادگاه و ثبت شکایت بهترین راه حل پیگیری این جرائم است. پس از بررسی شکوائیه در دادسرا، در صورت وقوع جرم کیفرخواستی به دادگاه ارسال می شود.

با بررسی دلایل شاکی و مشتکی عنه و استناد به مدارکی چون شهادت شهود، استشهادیه محلی و اقرار متهم در دادگاه، قاضی پرونده در صورت ارتکاب جرم حکم مجازات را صادر می کند. قطعا دریافت مشاوره از وکیلی مجرب می تواند روند رسیدگی را تسریع و پیروزی در دادگاه را فراهم کند. اگر درگیر پرونده ای با این موضوع هستید پیشنهاد می کنیم از وکلای ما در گروه حقوقی نیکرا مشاوره دریافت کنید.

سوال متداول در مورد مجازات فحاشی و تهدید درب منزل همسایه

مجازات فحاشی و تهدید درب منزل در قانون جدید چیست؟

در قانون جدید مجازات این جرم جریمه (نقدی 8-2 میلیون) ذکر شده است.

آیا تصویر ادله محکمه پسندی در اثبات جرم فحاشی درب منزل است؟

با توجه به اینکه با استفاده از تکنولوژی امروز امکان ادیت تصاویر وجود دارد، این مدرک ادله ای محکمه پسند محسوب نمی شود. ارائه این مدارک تنها زمانی قابل قبول است که فرد شاهد و مدارک دیگری را هم داشته باشد. حتی در صورت ارائه استشهادیه محلی و شهادت ساکنین، از منظر دادگاه تصاویر ادله معتبر نیستند و تنها نشانه به حساب می آیند.

فحاشی و توهین به همسایه چه مجازاتی دارد؟

مجازات فحاشی و توهین به همسایه حبس به مدت یک ماه تا یک سال و جزای نقدی است.در صورت اعمال تکرار این جرم و شکایت مجدد، مدت حبس به 6 ماه تا دو سال افزایش می یابد.

مجازات جرم درگیری درب منزل چیست؟

مجازات درگیری درب منزل ضربات شلاق در صورت قذف یا جریمه نقدی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا