از نظر حقوقی و قانونی اقامتگاه زن ناشزه کجاست

اقامتگاه زن ناشزه کجاست

زن ناشزه به زنی اطلاق می شود که بدون دلیل موجه از انجام وظایف زناشویی خود امتناع کند. اقامتگاه زن ناشزه کجاست؟ طبق قوانین مدنی، اگر قاضی ترس از آسیب به او را تایید نماید، محل اقامت او می تواند متفاوت از همسرش باشد. این خانم حق دریافت مهریه را دارد؛ اما نفقه او در صورت عدم تمکین سلب می شود. برای اثبات نشوز و دریافت گواهی آن، مرد باید نافرمانی را به اثبات برساند که می تواند شامل ارسال اظهارنامه و ثبت دادخواست باشد. اگر درباره قوانین ناشزه ابهامی دارید، می توانید با بهترین وکیل طلاق مشهد مشورت کرده تا راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

محل اقامت زن ناشزه در قوانین مدنی

محل اقامت زن ناشزه در قوانین مدنی

براساس قانون مدنی ماده 1005 و 1114، زن شوهردار باید در منزل همسر خود زندگی کند و مرد موظف است اثاثیه منزل را طبق شئونات خانوادگی همسرش فراهم آورد و این کار توسط کارشناسان رسمی دادگستری بررسی و تایید گردد. در شرایطی که مرد امکانات لازم برای پذیرش همسر نداشته باشد یا زوجه حق تعیین محل سکونت را بگیرد، تغییراتی در این قانون به وجود می آید. به عنوان مثال، در صورتی که زوجه ترس از آسیب رسیدن به خود را دارد و این امر توسط قاضی هم محرز باشد، محل اقامت او غیر از منزل همسرش می شود و پاسخ به این پرسش که اقامتگاه زن ناشزه کجاست مشخص می گردد.

به چه زنانی ناشزه گویند؟

وقتی به سوال “اقامتگاه زن ناشزه کجاست؟” برخورد کردید، اولین چالشی که شاید برای شما به وجود بیاید، این است که به چه زنانی این لقب داده می شود؟

  • زنانی که بدون هیچ دلیل محکمه پسندی از مرد تمکین نمی کنند و این امر شامل تمکین خاص و عام می گردد.
  • انتخاب شغلی توسط زن که به حیثیت خانوادگی وی لطمه وارد نماید و از ادامه آن حضر نکند، از نظر قانون، ناشزه به حساب می آید.
  • ترک منزل همسر بدون اجازه او و نداشتن دلیل محکمه پسند، نشان دهنده عدم تمکین وی می باشد و نشوز او از نظر قانونی ثابت می شود.

انواع مختلف تمکین در زمینه حقوق خانواده

تمکین در لغت به معنای الزام و پیروی است و در اصطلاح حقوقی، به معنای اطاعت زن از شوهرش به کار می رود. این مفهوم در حقوق مدنی به دو نوع عام و خاص تقسیم می شود. در صورتی که زنی از شوهر خود تمکین نکند، به او ناشزه گفته می شود و این وضعیت در قانون مجازات اسلامی عواقب و تبعات خاصی دارد. در چه صورتی حق طلاق با زن است؟ این موضوع نیز به شرایط خاص و قوانین مربوط به طلاق بستگی دارد که می تواند شامل مواردی چون عدم تأمین نیازهای مالی یا عاطفی زن یا رفتارهای نادرست همسر باشد.

تمکین عام

در تمکین عام، زن باید به طور کامل پیرو همسرش باشد و دستورات او را دنبال نماید؛ به عنوان مثال، اقامتگاه زن ناشزه کجاست؟ زن باید در منزلی که شوهرش تهیه کرده زندگی کند و برای خروج از خانه از او اجازه بگیرد؛ بنابراین، تمکین عام به معنای پیروی همه جانبه زن از شوهر است، مگر اینکه در شروط ضمن عقد حقوق خاصی برای او تعیین شده باشد.

تمکین خاص

بسیاری از افراد تا اسم تمکین را می شنوند، اولین مسئله ای که به ذهنشان می رسد، روابط زناشویی است. تمکین خاص در فقه و حقوق اسلامی به روابط جنسی بین زوجین مربوط می شود و به عبارت دیگر زن در زندگی مشترک باید در این زمینه تابع همسرش باشد و از برقراری رابطه جنسی خودداری نکند. در واقع، اگر زنی از برقراری رابطه جنسی با همسرش امتناع ورزد، به عنوان ناشزه شناخته شده و این به معنای عدم تمکین خاص است.

آیا درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج ناشی از تنفر امکان پذیر است
ادامه مطلب

آیا زن ناشزه حق دریافت مهریه دارد؟

از لحظه ای که خطبه عقد جاری می گردد، زوجه می تواند مهریه خود را از همسرش به صورت عندالمطالبه یا عندالاستطاعه، مطالبه کند و مرد موظف است، آن را پرداخت نماید. طبق قانون زن ناشزه نیز از آن مستثنی نیست و هیچ تفاوتی برای او در این زمینه وجود ندارد؛ بنابراین عدم اطاعت از همسر دلیل بر پرداخت نکردن مهریه نمی باشد.

آیا به زن ناشزه نفقه تعلق می گیرد؟

قوانین نفقه برای زن ناشزه به طور قابل توجهی با حکم مهریه او متفاوت است. بر اساس ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی، اگر زنی بدون دلیل موجه از انجام وظایف زناشویی خود امتناع کند، حق دریافت نفقه را از دست می دهد؛ اما اگر او دوباره به تمکین بازگردد، حق دریافت نفقه مجدداً برای او احیا می شود و شوهر موظف به پرداخت آن خواهد بود. در این شرایط، اقامتگاه زن ناشزه کجاست نیز ممکن است تحت تأثیر وضعیت نفقه و تمکین او قرار گیرد.

مرد ناشزه به چه معناست؟

اگرچه اصطلاح “ناشزه” معمولاً به زنان اطلاق می شود و تعریف آن غالباً به خانم ها محدود می گردد؛ اما باید توجه داشت که مرد ناشزه نیز وجود دارد. مرد ناشزه به فردی اطلاق می شود که از انجام وظایف و مسئولیت های خود در برابر همسرش امتناع می کند و این مفهوم در واقع به عدم تمکین و نادیده گرفتن تعهدات زناشویی اشاره دارد؛ بنابراین، در حالی که این اصطلاح بیشتر در مورد زنان به کار می رود؛ اما در واقع می تواند شامل مردان نیز باشد که در ایفای نقش خود کوتاهی می کنند. در این راستا، این سوال که اقامتگاه زن ناشزه کجاست؟ نیز به تناسب شرایط و وضعیت او مشخص می شود و در مواردی ممکن است از همسرش جدا باشد.

شرایط و مراحل دریافت گواهی نشوز

شرایط و مراحل دریافت گواهی نشوز

برای اثبات عدم اطاعت و ناشزه بودن یک زن، صرف ادعای همسر کافی نیست و این موضوع باید به اثبات برسد. در صورتی که زن منزل را ترک کرده باشد، روند اثبات آسان تر می شود؛ به طوری که مرد می تواند با ارسال اظهارنامه ای از همسرش بخواهد به خانه بازگردد و در صورت امتناع او، امکان ثبت دادخواست الزام به تمکین فراهم می شود. پس از اثبات جدی بودن نافرمانی، گواهی نشوز صادر می شود و در نتیجه، نفقه زن سلب و مرد می تواند به ازدواج مجدد و بررسی شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن اقدام کند. همچنین، در موارد سرپیچی خاص، اثبات این ادعا دشوارتر است و تنها اقرار زن می تواند به عنوان دلیل معتبر مورد استفاده قرار گیرد.

نتیجه گیری؛ آیا زن ناشزه حق انتخاب محل اقامت دارد؟

واژه ناشزه به زنی اطلاق می شود که بدون دلیل موجه از انجام وظایف زناشویی، شامل تمکین عام و خاص، امتناع ورزد. در پاسخ به سوال، اقامتگاه زن ناشزه کجاست؟ باید گفت که بر اساس قوانین مدنی، محل اقامت این زن می تواند جدا از همسرش باشد، به ویژه اگر قاضی وجود ترس از آسیب را تایید کند، البته ممکن است به شرایط خاص او نیز وابسته باشد. در مورد مهریه، زن ناشزه از حق دریافت آن برخوردار است و این حق به دلیل عدم اطاعت از شوهر سلب نمی شود؛ اما در خصوص نفقه، اگر زن ناهنجار از تمکین خودداری نماید، حق دریافت نفقه را از دست می دهد. نیکرا با داشتن وکلای مجرب و متخصص شما را در رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری با بهره گیری از آخرین روش های دفاعی و اطلاعات به روز حقوقی یاری می رساند.

سوالات متداول؛ محل اقامت زن ناشزه در قوانین مدنی

در صورتی که زوجه باکره باشد، می تواند از حق عدم تمکین خود استفاده کند؟

بله، زوجه می تواند در صورت باکره بودن از حق حبس خود استفاده کرده و از همسرش تمکین نکند.

آیا مرد موظف به پرداخت هزینه بابت اقامتگاه زن ناشزه خود می باشد؟

خیر، در هنگامی که زن ناشزه است، مرد هیچ نفقه ای به زن پرداخت نمی کند و کلیه هزینه های اقامت او با خودش می باشد.

زن ناشزه بعد از چند سال می تواند درخواست طلاق بدهد؟

طلاق زن ناشزه به زمان خاصی وابسته نیست؛ این فرایند زمانی امکان پذیر است که عسر و حرج زن اثبات شود یا اینکه زوجین به توافقی برای طلاق دست یابند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا